Hey Moocher

Hey Moocher

Een stevige groove, uptempo met swing en zwaar hangen in een twelve-bar-blues. Dubbele frontzang, gitaar, bluesharp, accordeon, drums en contrabas. Hey Moocher speelt met akoestische instrumenten of met de vuige sound van bejaarde buizenamps.

Een optreden van Hey Moocher brengt je terug naar een café in de jaren dertig van de vorige eeuw. Er werd gerookt en gedronken. Mannen in pak, pet op en puntschoenen. Dames aan de bar die nergens voor betaalden. Vanaf het podium klonk onversleten blues, een beetje jazzy, “The Story of Minnie The Moocher”.

Wie zijn die vijf Zwolse muzikanten die al vele jaren in verschillende bands optraden en nu als ‘Moochers’ vintage blues spelen? En met aanstekelijk speelplezier van elk optreden een feestje maken?

Allereerst frontman Rob Bults, met zijn rauwe stem, steady lead- en slaggitaar. Daarnaast John Beumer, hyping frontzanger nummer twee, mét een koffertje fijne bluesharps. Simone Colicchia blaast met haar accordeon de Balkan in de blues. Samen met de bluesharp de ‘horn section’ van Hey Moocher. Drummer Joop de Haan tikt met perfecte eenvoud en shuffelt een solide basis onder de groove. En ten slotte Jeroen van Halem, hij plukt en slapt met zijn ronkende contrabas de laagste frequenties.

Hey Moocher put uit het oude repertoire van Little Walter, Elmore James, Sonny Terry, Cab Calloway, Champion Jack Dupree en Muddy Waters. En altijd dat ene nummer van Livin’ Blues.