Doghouse Sam

Doghouse Sam

In de afgelopen 10 jaar hebben Doghouse Sam & his Magnatones een vrij unieke reputatie opgebouwd in Europa met hun direct herkenbare geluid, een herinterpretatie van de goede oude Rhythm'n'Blues-vibe. Ze speelden concerten in meer dan 15 verschillende landen en wonnen de Belgian Blues Challenge in 2015. Bovendien behaalden ze de tweede plaats op de European Blues Challenge 2016, waarmee ze hun onbevreesde reputatie consolideerden met een eclectisch geluid dat simpelweg nergens anders te vinden is!

Doghouse Sam schrijft en zingt liedjes met veel hart en enthousiasme. Dit resulteerde in een aantal geweldige albums die wereldwijd werden uitgebracht en internationaal geweldige recensies kregen. Zijn muziekstijl, doordrenkt van de klanken van vroege Rhythm'n'Blues, vond een toegewijd publiek en leverde veel positieve pers op. Bovendien slaagt Sam erin om iets fris en origineels op tafel te brengen in een scène die niet zo groot is in veranderingen. "Mijn speelstijl gaat niet over grote arpeggio-sweeps of dat soort dingen. Wat ik leuk vind, is de meer primitieve/brutale aanpak en proberen om met sterke nummers te komen die recht op het hart mikken.": zegt Doghouse Sam, die al in bands zit sinds hij 16 jaar oud was.

Doghouse Sam omringde zich met een stel getalenteerde artiesten voor zijn shows. Contrabasvirtuoos Martin Ubaghs is met zijn muziek letterlijk de hele wereld over geweest. Hij stond achter veel grote namen als James Intveld, Billy Lee Riley en Gene Summers om er maar een paar te noemen. Op drums is er Franky Gomez, die een zeer onderscheidende en creatieve stijl van ritmespel heeft, waardoor hij in 2010 werd verkozen tot "beste drummer van Nederland". Hij ondersteunde grote artiesten als James Harman, Watermelon Slim... Als trio, Doghouse Sam & his Magnatones leveren een solide show... keer op keer!

Kortom, bij deze jongens draait alles om het hart, eerlijkheid en hard werken op het podium.

Het zal moeilijk zijn om te voorkomen dat je tenen beginnen mee te tikken.