Sean Webster Band

Sean Webster Band

Het leven van de jonge Sean Webster veranderde drastisch toen een vriend hem kennis liet maken met muziek van de bluesgrootheden. De drie koningen, Albert, BB en Freddy, evenals Robert Cray, Buddy Guy, Gary Moore en de belangrijkste reden voor Sean om gitaar te spelen, de legendarische Eric Clapton. Sean´s passie voor gitaar en zijn toewijding aan muziek is sindsdien blijven groeien tot een bijna koortsachtige obsessie. Die dorst naar muziek heeft geleid tot de creatie van zes studioalbums en heeft Webster meegenomen op een toerleven door Amerika en Europa, waarbij hij veel van de blues-rockscénes op toonaangevende locaties en festivals heeft bezocht.

Webster´s direct herkenbare stem in combinatie met zijn oprechte melodieuze gitaarspel is het kenmerk geworden van al zijn albumreleases. Zowel Webster´s blues-verbogen gitaarloopjes als zijn verweerde krachtige soulachtige klanken worden altijd hartstochtelijk gezongen over strak gearrangeerde nummers.

Music News had dit te zeggen over de talenten van Webster: "Ik heb nog nooit iemand gehoord met een stem als Sean Webster; het is een wonder dat hij niet wordt geprezen als een Blues-superster."