Handsome Johnny & Copperhead County

Handsome Johnny
<

Ergens in het slecht gedefinieerde, altijd nevelige, nooit zonnige gebied tussen België en Nederland kwamen de mannen van Handsome Johnny samen om muziek te maken. Muziek die de typische verhalen van het gebied vertellen: verdwalen in het bos, bier drinken in bars lang na sluitingstijd, en over vuistgevechten die niet altijd een geldige reden nodig hebben.

Mark van Dijk, geboren in een plaats genaamd Acht, altijd meer geïnteresseerd in uitgaan met valsspelers en zuiplappen dan in een geweldige carrière, is het creatieve meesterbrein van de band. Willem Schwaner, de koppige zoon van een lokale boswachter, slaat op de drums alsof hij in Nashville werd geboren. Max Nohe, een vreemde Zuid-Duitse man die om onbekende redenen in de Lage Landen is gestrand, speelt de contrabas. Op een dag besloot Coos van de Klundert zijn ziel aan de duivel te verkopen in ruil voor ultieme muzikale vaardigheden en voegde hij zijn gitaarspel toe aan de band.

Copperhead County

Copperhead County is een van de weinige bands in Nederland die zich volledig toelegt op Southern rock. De band werd nog niet zo lang geleden opgericht door een viertal gepassioneerde liefhebbers en werd later compleet gemaakt met de toetreding van frontman Corvin Silvester. Geïnspireerd door o.a. Blackberry Smoke, The Outlaws en vele anderen brengt de band zijn "footstomping and beer raising tunes”. Met 5 man sterk (En waar mogelijk 7 personen sterk, inclusief de achtergrond zangeressen) laat Copperhead County zien wat ze in huis hebben.

Dat is simpelweg een heerlijk portie onvervalste Southern rock. Heerlijke meeslepende nummers over het leven, gebracht door de doorgewinterde zang van Corvin Silvester. Gitarist Robert van Voorden is verantwoordelijk voor de typische country sound door de nummers heen en Jordy Duitscher zorgt voor het warme orgel geluid wat als een tapijtje onder alle nummers ligt. Ritmesectie Alex Stolwijk (drums) en Niels Budel (Bas) geven de nummers de power die de nummers nodig hebben om er in totaal een heerlijk Southern sausje van te maken. Waar mogelijk doen zangeressen Marja Boender en Ashley de Jong ook mee. Hun koortjes en achtergrond zang brengt het geheel op kippenvel niveau.