Blues | GG and the Cruisers + Mississippi Kings | 03-09-2017 | 15:00 uur

GG and the Cruisers

GG and the Cruisers

De Drentse bluesband GG & The Cruisers, opgericht in 2015 en bestaande uit Henk de Ruiter (winnaar Dutch Blues Challenge 2013 en finalist 2015), Gerrit Bruinink en de broers Hans en Erik Niemeijer, reizen in het voorjaar van 2017 af naar Memphis (USA) om daar in de roemruchte Sun-studio hun debuut-cd "Being Yourself" op te nemen. Deze unieke locatie is gekozen vanwege de vele wereldberoemde artiesten die hen daar voorgingen. Howlin´ Wolf, Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbinson en BB King maar ook U2 namen hier vele hits op.

Deze middag opent GG and the Cruisers samen met de Mississippi Kings en blues seizoen en presenteren ze hun nieuwe album "Being Yourself". Een album met uitsluitend eigen werk. Uniek, verfrissend en origineel!

Mississippi Kings

Mississippi Kings

Een verzengende slidegitaar, een grommende en scheurende mondharmonica, een spetterend washboard: allemaal te horen bij The Mississippi Kings! Opgericht begin 2013 en bestaande uit vijf ervaren muzikanten met grote liefde voor de blues. Afkomstig uit Noord-Drenthe, een gebied dat rijk is aan goede bluesbands.

Zanger/gitarist Ronald Schoonveld, mondharmonicaspeler Steven Elings, washboardspeler Jaap Fijma, zanger/bassist Ton Töben en drummer Karstjan Kremer vormen een hechte band die garant staat voor doorleefde en gepassioneerde muziek. Een deel van de band heeft jarenlang deel uitgemaakt van de legendarische BJ Hegen Bluesband. De band speelt afwisselend in zowel kleine als volledige bezetting en heeft de aloude Deltablues en de Chicagoblues uit de jaren 50 en 60 als voorname inspiratiebronnen. Naast eigen werk bestaat het repertoire uit muziek van bluesgrootheden zoals Robert Johnson, Bukka White, Mississippi Fred McDowell en Robert Lee Burnside.