Down With The King Fest

Bon Scotch
26Apr

Bon Scotch

Bon Scotch geldt als dé AC/DC tributeband van dit moment die het oudere werk uit de tijd van zanger Bon Scott op een waardige manier vertolkt. Onder leiding van een charismatische leadzanger evenals de in schooluniform geklede gitarist zorgt deze energieke band voor de ultieme AC/DC beleving. Met een show waarin alle klassiekers zoals o.a. Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, TNT, en Let There Be Rock van het Bon Scott-tijdperk voorbij komen, en een sound die werkelijk ongelofelijk dicht bij het origineel in de buurt komt is er voor de AC/DC-liefhebber geen betere manier om je weer in de 70’s te wanen dan met Bon Scotch.

Nice Boys

Nice Boys is een Nederlandse Rose Tattoo tribute band uit het noordoosten van Nederland. De band is vernoemd naar het nummer “Nice Boys (don’t play rock ’n roll)” van Rose Tattoo. Toch spelen deze nice boys een verschrikkelijk goor potje rock ’n roll, zoals de Rose Tattoo traditie voorschrijft. De leden van Nice Boys hebben hun sporen ruimschoots verdiend in verschillende bands. Een avondje Nice Boys is rock ’n roll zoals het is bedoeld, rauwe zang, drijvende drums, beukende bas en gierende gitaren. Het zwaartepunt van het repertoire ligt op de eerste twee lp’s van Rose Tattoo, die onder de fans het meest gewaardeerd worden. Voor de onwetenden onder u, Rose Tattoo is een Australische rockband, uit de stal van AC/DC-producers Vanda en Young en spelen heavy rock. Heb je zin in een vette rock ’n roll show, denk dan aan Nice Boys. Satisfaction guaranteed!

icons of Brutality

De geschiedenis van de Nederlandse deathsters genaamd Icons of Brutality begon in de zomer van 2009. Net als grote Nederlandse acts als Entrapment, Massive Assault, Hail of Bullets en God Dethroned omarmden de bandleden hun roots en begon de band deathmetal te spelen in zijn puurste vorm: OSDM zonder trendy bullshit of niet-metalen invloeden!In het eerste jaar van zijn bestaan hebben de leden hun eigen iconen geëerd door enkele coversongs in hun set op te nemen. Het was geen verrassing dat het publiek Icon of Brutality leuk vond door deathmetal-klassiekers te spelen van Grave, Dismember, Obituary en Vader.

In de tussentijd hebben de iconen natuurlijk ook gewerkt aan hun eigen materiaal en veel liedjes gecomponeerd, die ongetwijfeld herinneren aan de geweldige sfeer van de vroege '90 deathmetal-scène. De band heeft echt hun best gedaan om zich volledig voor te bereiden op de volgende stap. Na een half jaar vol zuiver bloed en zweet in de oefenruimte, kwamen ze uiteindelijk in de winter en het voorjaar van 2011 in de beroemde DirtyBird-studio. Producent Fredde Kaddeth (die ook gitaar speelt in Massive Assault en Sledgehammer Nosejob) leidde Icons of Brutality heel goed tijdens hun opnameproces. Fredde was een meer dan capabele partner en met zijn hulp bereikte de band een extreem hoge intensiteit, wat resulteerde in een goed gebalanceerde klinkende cd, gevuld met 9 compromisloze death metal-nummers. Met een finishing touch van grafisch kunstenaar Marcel Heutink die met de hand geschilderd werk op de omslag en het boekje verzorgde, was de eerste CD "Between Glory and Despair" van de band een feit.

De leden van Icons of Brutality zijn anders dan andere musici, in de zin dat ze hun instrumenten niet gebruiken als serenadehulpmiddelen, of als middel om te pronken, of een manier om te experimenteren en emoties te trekken. Ze gebruiken hun instrumenten uitsluitend om geluiden te creëren die je hersenen zullen opblazen, om een ervaring te creëren die grenst aan louterend geweld.

De afgelopen jaren hebben de mannen van Icons of Brutality het podium gedeeld met Cote d'Aver, Burning Hatred, Exhumed, Entrapment, The Agonist en vele anderen..... Al die jaren van deathmetal-waanzin hebben Icons of Brutality tot een ontwikkeling gebracht in wat tegenwoordig een woeste oorlogsmachine is, klaar om de wereld te verpletteren.