Chicago Capitols

Chicago Capitols

Met vijf frisse en enthousiaste muzikanten speelt de band Chicago Capitols vette rhythm and blues uit de Windy City van het midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een hoofdletter. Met o.a. nummers van de grote legendes zoals Howlin Wolf, Willie Dixon, Junior Wells, Sonny Boy en Muddy Waters.

De bandleden hebben allemaal hun sporen verdient in bands als Hoodoo Monks, Stepping Stone, Mississippi Delta Brothers en Ray Stepien trio. De bandleden Erik van Tilburg - zang/bluesharp, Jeroen Ansems - gitaar, Daan van der Vorst - drums en Joni Houtman - bas speelden de afgelopen jaren op ongeveer alle bluesfestivals en routes in Nederland. Van Moulin Blues naar Paaspop en van Kwaddendame naar o.a. Culemborg Blues, Bospop en Swing Wespelaere in België.

In het poppodium en club circuit speelden ze o.a. supports voor the Paladins, Brain Setzer Orchestra, the Hoax, Andre Williams, Jon Spencer, T 99, Seatsniffers, Kenny Wayne Sheperd en als heat up bij de return van de Red Devils, met de Nederlandse bluesmaster Big Pete, bij hun KING KING comeback na 25 jaar.