Blues & Bluegrass Festival

Blues & Bluegrass Festival

In samenwerking met Dégust organiseert café De Lijst elk jaar het Blues & Bluegrass Festival. Voor de editie van 2018 zijn Bluesworld Collective en Jesus Evil Higway geboekt.

Bluesworld Collective

Blues is nog steeds een populaire muzieksoort in Nederland. Op vele podia spelen wekelijks bands en jaarlijks worden er diverse bluesroutes en - festivals georganiseerd. Blues muzikanten speelden vroeger vaak in wisselende samenstellingen bekende nummers die daardoor elke keer weer anders klonken.

Bluesworld Collective keert terug naar deze traditie; geen band is hetzelfde, geen nummer wordt hetzelfde gespeeld, het is elke keer weer nieuw, fris en spannend voor zowel publiek als leden van het collectief zelf.

Het idee voor Bluesworld Collective ontstond eind maart 2016 tijdens een uitzending van het RTVZOO blues radioprogramma Bluesworld. Het belangrijkste doel van de initiatiefnemers, Tonio Aa, Pascal Wilhelm en Klaas Vermeulen, is bijzondere blues optredens organiseren.

Bluesworld Collective bestaat uit bluesmuzikanten die hun sporen hebben verdiend en graag met verschillende muzikanten het podium delen. In wisselende samenstellingen treden zij op waarbij een geselecteerde Bluesworld Collective Top 100 de basis vormt voor de setlijst.

Jesus Evil Highway

Jesus Evil Highway komt uit het achterland van Rotterdam, ze spelen muziek die voortborduurt op de wortels van de countrymuziek en nog wat meer. Met een duistere mix van vooroorlogse Western Swing, Oldtime Mountain-muziek, Outlaw- en Hillbilly Country, Bluegrass en een vleugje rauwe Rockabilly, heeft Jesus Evil Highway een repertoire opgebouwd met veel eigen composities in combinatie met een fijne selectie van klassieke liedjes en deuntjes.